Sinaia WinteRRace 15-16.02.2008

Quick facts :
- 15-16.02.2008
- Cursa individuala de schi alpinism (schi tura)
- Competiţie internaţionala
- Ediţia a-II-a
- Campionat Balcanic (categ. elita, sportivi cu licenţa, traseu A)
- Campionat Naţional Individual (categ. elita, sportivi cu licenţa, traseu A)
- Cursa pentru amatori (deschisa tuturor, sportivi fara licenţa, traseu B)
- Start / Sosire : Sinaia - Statia de Telegondola Sinaia, alt 950m
- 13 categorii de vârsta:

- Elita: seniori M+F, juniori M+F
- Amatori feminin: 18-29 ani, 30-40 ani, +41 ani, open
- Amatori masculin: 18-29 ani, 30-40 ani, +41 ani, open
- Salvamont
+Jandarmeria Montana:
open

Condiţii de participare:

Competiţia este deschisa oricărui iubitor al sportului si al miscarii in natura si cuprinde doua secţiuni: elita si amatori.

Sunt necesare: o stare buna de sănătate, un nivel minim de antrenament, un bagaj de cunostinte tehnice proprii schiului de tura si vârsta minima de 18 ani. Excepţie face categoria elita juniori, care este deschisa tinerilor cu vârste cuprinse intre 16 si 19 ani. Cei care nu au împlinit 18 ani trebuie sa aibă acceptul scris si semnat al parintilor sau al tutorelui legal, pe formularul de înscriere si pe declaraţia de responsabilitate. Participanţii isi asuma întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate in care se afla. Orice participant înscris va avea un număr de concurs si o acreditare. Orice participant trebuie sa respecte regulile competiţiei si trebuie sa urmeze indicaţiile date de organizatori. Înscrierea se poate face prin posta sau direct, folosind formularul de înscriere si declaraţia de responsabilitate, care trebuiesc completate si semnate de fiecare participant. Înscrierea prin fax, telefon sau e-mail nu este posibila.
Formularele fara semnătura nu vor fi acceptate.

Taxa de inscriere

  • 35 lei pana la 08.02.2007
  • 50 lei dupa 08.02.2007

Taxa de înscriere include: 1 şapca oficiala, 1 gel si un baton energizant SPONSER înainte de start; băuturi energizante SPONSER, fructe, alimente energizante la sosire; asistenta medicala; rezultate la cerere.

Condiţii de plata:

  • Direct sau prin transfer bancar către:
Asociaţia Sport & Natura Piatra Craiului. Adressa: Strada: Tudor Vladimirescu, nr.4, 505800 Zarnesti, BV, România, BCR Zarnesti, IBAN RO63RNCB0061009162650001

Anulari:

Daca evenimentul este anulat din motive de forta majora, participanţii nu vor beneficia de rambursarea taxei de înscriere si nici de compensaţii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli ocazionate de calatorie si cazare.


Responsabilitate:

Fiecare participant care ia parte la WINTE
RRACE SINAIA 2008 este responsabil pentru propria securitate si siguranţa.

Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice rănire sau pagube, anulare, întârzieri sau schimbări ale traseelor care pot surveni in timpul desfasurari evenimentului.

Fiecare participant trebuie sa semneze, înainte de înscriere, o declaraţie de responsabilitate, prin care isi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.


Regulament
:

Aceste reguli se aplica la cursa de schi alpinism WINTERRACE
SINAIA 2008. Competiţia cuprinde doua secţiuni : elita si amatori. Regulamentele oficiale pentru secţiunea elita sunt regulamentele de schi alpinism ale FRAE.


1.
Caracteristici ale competiţiilor CarpathianMan®:

Evenimentele din seria CarpathianMan® sunt competiţii outdoor cu un puternic caracter montan. Traseele sunt neamenajate si neprotejate, folosesc drumuri publice, poteci marcate si nemarcate, pârtii de schi, pante cu înclinare mare si zone accidentate, etc.

Diferite segmente ale traseelor trec prin localitati, zone împădurite si tăieturi, gol alpin (creste, culoare, abrupturi, vai, pasuni alpine, jnepenişuri, etc.). Toate acestea necesita experienţa si cunostinte speciale, cum ar fi :
  • orice participant sa aibă cel puţin o experienţa generala despre munte in condiţii de iarna.
  • orice participant sa aibă cunostinte tehnice despre schiul de tura.
  • orice participant sa fie capabil sa urce si sa coboare pe schiuri in siguranţa, o panta înclinata in condiţii de zăpada diferita.
  • orice participant sa aibă abilitatea sa parcurgă in siguranţa un traseu intr-o zona alpina.
  • orice participant ar trebui sa fie îndeajuns de experimentat sa parcurgă un traseu alpin dificil (ex. un pasaj de corzi fixe ).
  • orice participant ar trebui sa aibă un bun simt al direcţiei in teren montan, chiar si in condiţii de vreme rea si vizibilitate redusa. Aceasta înseamnă ca fiecare participant sa fie capabil sa folosească o harta si informaţiile despre trasee pentru a ajunge in siguranţa.
  • orice participant ar trebui sa cunoască regulile de comportament in caz de pericol si urgenta in zona montana.
  • orice participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa acţioneze in consecinţa atunci când situaţia o cere.
  • orice participant ar trebui sa ştie si sa aibă o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranţa ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si condiţiile in care se desfasoara acestea.
  • orice participant trebui sa ştie ca nici un premiu nu este mai presus de sănătatea si viata lui si/sau a altor participanţi si sa acţioneze in consecinţa pentru a-se proteja atunci când simte sau observa un pericol.
2. WINTERRACE SINAIA 2008:
  • este o competiţie din seria CarpathianMan®
  • competiţie de schi alpinism, contracronometru, individuala, pentru sportivi legitimaţi si amatori.
3. Categorii:

ELITA

  • masculin: juniori(16-19 ani), seniori(+20 ani).
  • feminin: juniori(16-19 ani), seniori(+20 ani).
AMATORI
  • masculin: 18-29; 30-40; +41; open.
  • feminin: 18-29; 30-40; +41; open.
  • Open Salvamont + Jandarmeria Montana

Pentru membrii Salvamont si ai Jandarmeriei Montane se va alcătui un clasament special, open. Aceştia vor putea intra si in clasamentele pe categorii de vârsta.
Categoriile unde vor fi mai puţin de 5 participanţi vor putea fi combinate cu o alta categorie la alegerea organizatorului

4. Echipament obligatoriu

  • ELITA: conform regulamentului FRAE
  • AMATORI: schiuri cu legături tura – 1 per.; bocanci tura – 1 per; piei foca – 1 per; rucsac; bete schi – 1 per;casca protecţie (se accepta si casca de ciclism); 3 rânduri haine partea superioara, din care unul de vânt,doua rânduri de pantaloni, din care unul sa fie de vânt; manusi; căciula sau bentiţa; ochelari si număr (ultimul va fi dat de organizatori). Echipamentul va fi verificat la start si la sosire. Lipsa fiecărui articol de echipament va fi penalizata cu 5 minute.
Pe lângă aceste materiale la categoria elita sunt obligatorii si: ARVA (aparat căutare in avalanşa), sonda de avalanşa, lopata, casca omologata UIAA, folie de supravietuire.
Deoarece aceste materiale au un preţ de cost ridicat ele nu vor fi obligatorii pentru amatori, dar data fiind natura si gradul ridicat de risc al sporturilor montane va recomandam insistent sa aveţi asupra dumneavoastră aceste materiale si deasemenea o cat mai buna deprindere a folosirii lor.

5. Numere de concurs:

Numerele de concurs vor fi primite in momentul validării înscrierii, după ce participantul a completat si semnat formularul de înscriere, declaraţia de responsabilitate si a plătit contravaloarea taxei de înscriere.
Numerele de concurs trebuie purtate pe piciorul drept si pe rucsac, trebuie sa fie vizibile pe toata perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie tăiate sau modificate sub nici o forma. Nerespectarea acestui lucru va atrage după sine descalificarea.

6. Validare/ Briefing/ Start:

Validarea înscrierilor va avea loc cu o zi înaintea competiţiei intre orele 16.00 – 19.00, la Statia de Telegondola Sinaia. Sedinta tehnica va avea loc in seara de dinaintea cursei cu începere de la ora 19.00. verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start. Un briefing, unde se vor transmite eventualele noutati si modificări apărute, va avea loc cu 10 minute înainte de start. Liniile de start vor fi: elita seniori, elita juniori, amatori.
Startul se va da la ora 9.00, de la Statia de Telegondola, Sinaia, alt.950m
. Startul va fi deschis timp de 15 minute după ora oficiala de start, cei care au pierdut startul si vor pleca in cursa in aceste 15 minute vor fi cronometraţi in acord cu ora oficiala de start. Participanţii care vor lua startul după acest timp nu vor fi clasaţi.

7. Trasee:

Competiţia va cuprinde doua trasee:
  • traseul A - pentru elita seniori (trei urcări si trei coborâri, +1830m diferenţa de nivel pozitiva, -1830m diferenţa de nivel negativa, lungime 17,2 km).
  • traseul B pentru elita juniori si amatori (trei urcări si trei coborâri, +1400m diferenţa de nivel pozitiva, -1400m diferenţa de nivel negativa, lungime 12,8km)
8. Puncte de control:
Pe trasee sunt amplasate puncte de control, obligatorii. Participanţii care nu trec printr-un punct de control (indiferent de motiv) vor fi descalificaţi. Numerele de concurs si timpii competitorilor vor fi notaţi in ordinea sosirii in fiecare punct de control.


9. Oprirea / Retragerea din cursa:

Organizatorul isi rezerva dreptul de-a opri un participant in următoarele cazuri :
  • s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei.
  • in cazuri excepţionale.
Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire.Neanunţarea retragerii din cursa va cauza o operaţiune de căutare si salvare (echipe de salvare, salvamont, elicopter) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmata prin semnătura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si acţiunile ulterioare momentului si locului retragerii, excepţie făcând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

10. Sosire

Sosirea este la Statia de Telegondola, Sinaia, alt.950m


11. Cronometraj:

Cronometrajul se face la secunda.


12. Clasamente/Premii:

Clasamentele vor fi întocmite pe categorii de vârsta si sex. Se vor acorda premii primilor trei clasaţi la fiecare categorie. Toţi cei care au terminat concursul vor primii diplome.

Se vor acorda doua premii speciale pentru cei mai vârstnici participanţi.


13. Conservarea naturii:

Lăsarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurător va atrage după sine, la prima abatere 60 minute penalizare, iar la următoarea descalificarea.


14. Suporteri/ Ajutor :

Suporterii pot susţine orice competitor cu condiţia sa respecte regulile de conduita, indicaţiile autoritatiilor si/sau ale oficialilor si sa nu împiedice desfasurarea competiţiei.
Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator, etc.), excepţie făcând cazurile deosebite si ajutorul acordat in punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lângă băuturile fructele si alimentele energizante oferite de organizatori pot primii si alte alimente, lichide, etc. Organizatorii pot penaliza pe competitorii ai căror sustinatori nu respecta aceste reguli.

15. Alte reguli:

WINTERRACE
SINAIA 2008 foloseşte ca trasee de concurs următoarele si nu numai: drumuri publice, pârtii de schi, poteci turistice amenajate si neamenajate, ce străbat localitati, pajişti, păduri, tăieturi, gol alpin (creste, culoare, abrupturi, vai, pasuni alpine, jnepenişuri, etc).
Traseele de concurs nu sunt închise altor participanţi la trafic (autovehicule, vehicule, pietoni, turişti, schiori, animale si alţii). Acest fapt atrage asupra participanţilor, obligaţia de a respecta regulile de conduita in trafic impuse de lege. Orice accident provocat si/sau in care au fost implicaţi participanţi la WINTERRACE
SINAIA 2008, survenit in timpul desfasurarii acestuia, din nerespectarea regulilor de concurs si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege va fi in responsabilitatea celor implicaţi in accident.
Competiţia se desfasoara pe munte intr-un spaţiu neamenajat si neprotejat, de aceea exista un risc de rănire si/sau deces din pericole obişnuite pentru competiţiile outdoor. Acestea includ si nu se rezuma doar la: coliziuni cu autovehicule, alte vehicule, pietre, stânci, copaci, oameni, alte obiecte; căderi, alunecări, răni provocate de frig si/sau căldura, hipotermie, insolaţie, deshidratare, degerături, arsuri, rău de altitudine, căderi de pietre, avalanşe de zăpada, pietre si/sau pamant, furtuni, animale, incendii, efort fizic.

16. Penalizări:
  • lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu = 5 minute/obiect
  • scurtarea traseului = descalificare
  • doping = descalificare
  • nerespectarea mediului înconjurător, prima abatere = 60 minute
  • nerespectarea mediului înconjurător, a doua abatere = descalificare
  • modificarea numărului de concurs = descalificare
  • nerespectarea regulilor competiţiei = descalificare
  • comportament nesportiv fata de alţi participanţi,oficiali, public, alte persoane=descalificare
Taxa de participare nu se va rambursa in cazul descalificării.

17. Contestaţii:

Orice participant poate face o contestaţie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiţiei sau împotriva deciziilor oficialilor.
Contestaţia se va depune la biroul de Informaţii, in scris, la 15’ de la afişarea rezultatelor complete provizorii împreuna cu o taxa de 60 lei. Rezolvarea contestaţiei se va face in următoarele 30'.
Taxa de 60 lei va fi înapoiata petentului, daca contestaţia va fi acceptata.

Prin înscriere, plata si participare fiecare participant confirma ca a citit, inteles si acceptat condiţiile de participare si aceste reguli, isi asuma riscurile participării la WINTER
RACE SINAIA 2008 si sunt responsabili pentru propriile acţiuni care ar trebui sa tina cont de circumstanţe relevante ca: condiţii meteo si de zăpada, schimbarea vremii, trafic, zona in care se afla, echipament.

Niciun comentariu: